Tips till bingoutropare

Om du någon gång ska jobba som bingoutropare finns det en del tips jag kan ge dig som hjälp på traven. Det finns trots allt en del saker som är viktiga att tänka på när man har den positionen.

Var positiv

Du ska sprida glädje som bingoutropare, lägg gärna in några skämt här och där mellan numren. Dock inga för långdragna historier då det trots allt är spelet som är i fokus. Hälsa folk välkomna ordentligt innan du öppnar spelet och le ofta och mycket. Då blir det roligt för både dig själv och spelarna.

Spela inte själv

Som bingoutropare får du aldrig spela själv samtidigt som du jobbar, det vore alldeles för nära fusk och skulle störa dig i ditt jobb som utropare. Dessutom blir det inte särskilt trevligt för spelarna i bingohallen om du ska sitta böjd över din egen bricka mellan varje nummer. Ditt jobb är ju faktiskt både att ropa upp numren och att underhålla.

Ät inte

Ha aldrig något i munnen när du är bingoutropare, det kan verka ignorant om du till exempel sitter och tuggar tuggummi eller äter en macka samtidigt som du jobbar. Om du tvunget måste ha något för halsen till exempel är en liten mjuk halstablett att föredra i sånt fall. Det låter inte i mikrofonen och du kan fortfarande prata tydligt.

Drick vatten

Eftersom rösten är ditt huvudsakliga verktyg bör du aldrig bli torr i halsen eller munhålan. Därför är det viktigt att dricka ordentligt med vatten innan och du kan faktiskt till och med ha ett vattenglas stående bredvid dig.

Klädsel

Om du inte blir tilldelad en uniform så tänk på att alltid ha en vårdad klädsel som inte sticker ut. En mörk kostym eller dräkt är att föredra om du inte är bingoutropare på bilbingo eller kobingo vill säga. Då passa vanliga fritidskläder bäst.

Uttal

Tänk på att alltid ha ett tydligt och klart uttal när du ropar ut numren, alla ska kunna höra vad du säger. Har du i grunden en dialekt som kan anses svårförstådd av din publik så försök att använda något som mer liknar rikssvenska.

Charm

Koppla alltid på charmen när du jobbar som bingoutropare, flirta gärna med de äldre spelarna i publiken det är alltid uppskattat. En blinkning här och ett leende där skadar aldrig.